Marbellamar

Om Costa Del Sol

Calahonda ligger på Mijas Costa mellom Fuengirola og Marbella. Det er et ideelt sted for å utforske Costa Del Sol og områdene rundt. Det er et omfattende utvalg av barer og restauranter, noe for enhver smak, og gir rikelig underholdning for de som ønsker å slappe av etter en lang dag med soling på La Luna Beach. Ønsker du å feste til morgengry, vil de nærliggende feriestedene Fuengirola, Marbella og Puerto Banus tilby et stort utvalg av arenaer.

Akiviteter

Golf:

Costa del sol, eller Costa del Golf som det også kalles har et bredt utvalg av golfbaner. Mange av disse ligger innenfor 1/2 times kjøring fra leiligheten. (Flere innenfor en radius av 10 min kjøring). Den nærmeste er Cabopino 5 min unna med bil, en trang og utfordrende bane med mange vannhindre og ondulerte greener.

Vi anbefaler golfere å ta kontakt med Sunshine Golf i La Cala for å booke greenfee – da disse har avtale med flere av golfbanene i området og gir gode rabatter.

Sjømannskirken ligger i Calahonda – 10-15 min gange fra leiligheten – mer info finnes her:  http://sjomannskirken.no/costa-del-sol/

Badeland:

 • Parque Aquatico Mijas   ligger i Fuengirola.
 • Aqualand  i Torremolinos, 20 minutter fra Calahonda, er den største badeparken på Costa del Sol.

Dyreparker og lignende:

 • Selwo Marina  i Benalmadena, omtrent et kvarters kjøretur fra Calahonda, har blant annet delfiner, pingviner og sjøløver. Flere show om dagen, og mulighet for å komme i nærkontakt med noen av dyrene mot noen kroner ekstra. Åpent ca februar – oktober.
 • Sea Life  i Benalmadena er et akvarium (innendørs) med blant annet haier og havskilpadder. Trenger ikke så lang tid på denne, men prøv å få med deg mating av haiene – det er faktisk ikke hver dag. Åpent året rundt. Utenfor er det ‘pirat-minigolf’.
 • Bioparc  i Fuengirola er en dyrepark med afrikanske og asiatiske dyr og fugler. Her finner du blant annet tiger, leopard, nesehorn, sjimpanse og lemur. Åpent hele året.
 • Crocodile Park  i Torremolinos, rett ved badeparken. Åpent hele året. Mer informasjon på crocodile-park.com
 • Selwo Aventura  i Estepona, omtrent 40 minutter vestover fra Calahonda har mer enn 2.000 ulike dyrearter på et enormt område hvor terrengbiler tar en med rundt. Her er det løver, elefanter, giraffer og andre eksotiske dyr. Åpent ca februar – oktober, også noen dager i november og desember.
 • Mariposario  – sommerfuglhuset i Benalmadene har sommerfulger og planter fra hele verden. 1500 sommerfugler flyr fritt i et tropisk miljø. Åpent hele året.

Andre aktiviteter:

 • Aventura Amazonia er en opplevelsespark for hele familien. Løyper for ulike aldersgrupper der du både må klatre og sveve for å komme deg gjennom. Denne er på toppen av lista for hva vi MÅ gjøre om igjen! Aventura Amazonia ligger i Elviria, rett over grensen til Marbella, kun fem minutter kjøring unna leiligheten. Åpningstid varierer – sjekk kalender på hjemmesiden – aventura-amazonia.com
 • Taubanen  i Benalmadena tar deg med opp til nesten 800m høyde over havet. Turen opp tar 15 minutter. Det er flere utsiktspunkt på toppen. Stengt deler av vinteren.
 • Tivoli World  i Benalmadena skal være bygd med tivoli i København som forbilde. Åpen mesteparten av året, men ikke alle dager. Midt på sommeren er det åpent kun på kveldstid.
 • Cuevas de Nerja  – hulene i Nerja – strekker seg flere kilometer innover i fjellet og inneholder blant annet en konsertsal! Hulene ligger i utkanten av Nerja, ca en times kjøring østover fra Calahonda. Åpent hele året.